FOTO stian Broch
KOKK jonathan Bukkøy Arntzen
appetitt 1/2015
En god metode for å røyke smør er å legge den mengden smør i terninger man vil røyke i ovnen.
Ta røykespon i en stekepanne og setter varmen på for fullt. Når det ryker godt i panna tennes sponet med en håndholdt brenner til det tar godt fyr.
Dette er en god uteaktivitet for hjemmekjøkkenet. Så kveles flammene med et lokk og setter pannen i ovnen og fjerner lokket.
Husk å stenge ventiler og luftrør.
På denne måten unngår man for høy temperatur så smøret smelter. La det stå i 30-40 minutter, mer eller mindre etter smak.
En annen metode er å kjøpe en Smoke Gun. Da legger man smøret i en stor boks med lokk og fyller boksen med røyk 4-5 ganger.
Når smøret er ferdigrøkt blandes det i en mikser til det er fint og mykt. Dette smøret passer perfekt til steking og som bordsmør til speket og røkt mat.