Forett / småretter Grønnsaker og sopp Saltbakt sellerirot

Saltbakt sellerirot >

1 økologisk sellerirot

500 g økologisk hvetemel

500 g grovt havsalt

400-500 g vann

 

Bland salt, vann og mel til en fast deig. Vask sellerien, men ikke skrell den. Pakk den helt inn i saltdeigen.

Stek den i ovnen på 190 °C i ca 2 timer til den er mør. La den kjølne i deigen. Pakk opp sellerien og stikk ut ringer.

Sellerien varmes i sellerijuice og smør ved servering.

 

Selleri- og eplejuice

rester av bakt selleri

1 økologisk selleri

2 økologiske epler

1-2 ss eplesidereddik

 

Skrell sellerien og kjør den sammen med eplene og sellerirestene i en grønnsaksjuicer. Kok opp, skum av og smak til med eddik.

 

Sagogryn

1 ss sagogryn

 

Kok sagogryn myke i rikelig med vann. Skyll av i kaldt vann, legg ned dem i juicen og la dem trekke smak.

 

Sort hvitløk

1 sort hvitløk

 

Legg en hvitløk i en ovn eller varmeskap på 60 °C i 40 dager.

Skrell den og del opp et fedd per porsjon.

 

Stangselleri

Plukk bladene av stangselleri. Skrell og høvle stangsellerien i tynne skiver med for eksempel en skreller eller mandolin.

Legg blad og remser i isvann og  tørk dem helt tørre. Anrett dem sammen med sagogryn og litt av juicen ved servering.

Smak til med salt.

 

Brunet fløte

1 l fløte, gjerne fra Rørosmeieriet

3-5 ss melk, gjerne fra Rørosmeieriet

 

Ha fløten i en kjele og reduser ned til den begynner å karamellisere.

Tynn den ut med litt melk og smak til med salt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev