FOTO stian broch
KOKK christian Hoglin Honstad
APPETITT 4/2019
500 g risottoris
6 dl hvitvin
1 l soppkraft
60 g smør
100 g revet parmesan
Svisj risottorisen i en kasserolle og hell over hvitvin. Reduser hvitvinen under omrøring. Hell over en øse av soppkraft i kjelen og rør godt. Når all soppkraften er absorbert helles neste øse i, fortsett slik til du får en kremaktig konsistens.
Smak til med salt, pepper og sitron. Stek litt sopp og legg på toppen, avslutt med reven parmesan.
Soppkraft
2,5 kg aromasopp, eller annen sopp
1 selleri
5 l vann
fint salt
Kutt sopp og selleri og ha det i en stor kjele. Fyll kjelen med vann og ha i en stor neve med salt. La det koke i 2 timer. Sil og reduser til kraften har en god og fyldig soppsmak. Anrett på en tallerken med garnityr og litt revet parmesan på toppen.