Forett / småretter Grønnsaker og sopp Sopprisotto

Sopprisotto>

500 g risottoris

6 dl hvitvin

1 l soppkraft

60 g smør

100 g revet parmesan

 

Svisj risottorisen i en kasserolle og hell over hvitvin. Reduser hvitvinen under omrøring. Hell over en øse av soppkraft i kjelen og rør godt. Når all soppkraften er absorbert helles neste øse i, fortsett slik til du får en kremaktig konsistens.

 

Smak til med salt, pepper og sitron. Stek litt sopp og legg på toppen, avslutt med reven parmesan.

 

 

Soppkraft

2,5 kg aromasopp, eller annen sopp

1 selleri

5 l vann

fint salt

 

Kutt sopp og selleri og ha det i en stor kjele. Fyll kjelen med vann og ha i en stor neve med salt. La det koke i 2 timer. Sil og reduser til kraften har en god og fyldig soppsmak. Anrett på en tallerken med garnityr og litt revet parmesan på toppen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev