Forett / småretter Grønnsaker og sopp kålsalat, valnøtter, rosiner og honning

kålsalat, valnøtter, rosiner og honning>

1 kålhode, kuttes i skiver og kokes mør i godt saltet vann

2 banansjalottløk, i ringer

3 kvister krondill

5 dl vann

2 dl sukker

1 dl eplesidereddik

1 laurbærblad

5 sorte pepperkorn

1 ts karve

1 ts sorte sennepsfrø

30 g valnøtter

30 g rosiner

4 ss lys honning

 

Kok opp syltelaken med krydder og la den trekke med løk og krondill. Legg så den mørkokte kålen i laken og la den stå i 24 timer. Ved servering lar man laken renne noe av og kålen toppes med honning og nøtter for å gi kålsalaten litt sødme.

Denne salaten egner seg godt som tilbehør til salte, kokte skinker, kald ribbe eller også kald fisk med sennep og majonesdressinger.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev