Forett / småretter Grønnsaker og sopp Surkål og spekk

Surkål og spekk>

Surkål

Bruk nykål eller hvilken som helst annen kål, så lenge den ikke har ligget lenge på lager.

Del i båter og lacto-fermenter med ca 50/50 kål og vann og 1,5 % salt.

 

Spekk

Salt spekket med store mengder salt i en uke.

Skyll av saltet og kutt i terninger.

Stek spekket på lav temperatur i tørr panne til de slipper masse fett og blir helt sprø og lysebrun i fargen.

 

Saus

Ta et par dl av væsken fra surkålen i en sausepanne.

Fosskok sammen med en spiseskje smeltet spekkfett og en liten klatt smør.

Kålen kan lunes i ovn eller i panne med sausen og serveres med det sprø spekket.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev