Denne paien er perfekt alene eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Lag gjerne dobbel porsjon paideig og frys halvparten så har du til et kjapt måltid en annen dag.
Paideig
Genial paideig, lett å lage, lett å kjevle ut og du trenger du ikke blindbake den.
210 g mel
125 g kaldt smør, i terninger
3 g salt
1 stort egg
2-3 ss kaldt vann
Sett ovnen på 225 °C Ha mel og salt i en bolle. Ha de kalde smørterningene i melet og smuldre det inntil blandingen ser ut som grov sand.
Pisk sammen egg og vann, lag en grop i melblandingen og hell det i. Rør sammen med en sleiv til deigen kommer sammen. Kna til den er godt blandet,
ikke tilsett mer ekstra mel enn nødvendig når du skal kjevle den ut. Smør og strø mel i en 25 cm paiform og klipp til en runding med bakepapir som du legger i bunnen av formen.
Kjevle ut deigen, kle formen og prikk bunnen med en gaffel jevnt over. Sett den i kjøleskapet mens du forbereder fyllet.
Paifyll
Her kan du jo ha i hva du vil selvsagt – dette er et forslag.
4 ss ajvar, en grønnsakspaste av paprika, aubergine og chili. Fås kjøpt i innvandrerbutikker
tomater, cherry eller plommetomat, aubergine, oliven, fetaost, parmesan, hvitløk, salt, pepper, olivenolje og ferske urter.
Smør ajvar over paibunnen. Skjær forholdsvis tynne skiver av aubergine og dander dem rundt. Gjør det samme med tomatene.
Finhakk hvitløk og strø over tomatene sammen med olje, salt og pepper. Strø over biter av feta, oliven og finhakkede urter.
Riv over parmesan tilslutt. Stekes i ca en halvtime.