Tortillalefser
240 g mais mel, Maseca
3 ½ dl vann
¼ ts salt
Denne blandingen gir ca. 20 tortillas. Ha blandingen i en bolle og bland med hendene til en hard deig. Lag små boller på ca. 4 cm. Legg dem i jernet og press sammen. Tortillaene blir ca. 10-12 cm. Stekes på medium til sterk varme i ca. ett minutt på hver side. Jernet fås kjøpt hos Mexmat.no
1 kg tynnribbe
2 dl appelsinjuice
2 dl druejuice
2 dl soyasaus
1 liten knoll ingefær
1 ss korianderfrø
1 ss kummin
2 dl riseddik
4 stjerneanis
2 ts honning
1 ts chilipulver
1 hvitløk
1 kanelstang
1 ss østerssaus
finhakket selleristang og purre
litt hønsekraft
brunt sukker
brune rosiner og gule sultaner
Salt og pepre ribba et par dager i forveien og svoren rutes fint. Fres opp grønnsaker og krydder i olje og tilsett væsken. Legg ribba i en ildfast form og fyll i væsken til den dekker svoren. Dekk med aluminiumsfolie og damp ribba på 220 °C i ca. 45 minutter. Ta vekk folien og legg en tallerken under midten slik at fettet renner av. Stek på rist på 200 °C i halvannen time.
Dekk til der svoren blir sprø for at den ikke skal bli brent. Sett den under grillelement for sprøstekt svor om det trengs. Fyll formen med vann etter hvert og du kan bruke kraften til å braissere over ribba underveis.Sil av kraften og la den redusere. Smak til med terryakisaus eller soyasaus og brunt sukker, salt og pepper. Stek sjalottløk møre i smør med salt og pepper. Ha i brune og gule rosiner.
Sennepsdressing
1 dl hjemmelaget majones
½ dl crème fraîche
2 ts dijonsennep
salt og pepper, etter smak
Bland alle ingredienser til en glatt dressing.