FOTO Kine Osan og Ulla Westbø
KOKK Lars Ivar Helgesen og Stian Floer
APPETITT 2/2009
Carne crudo betyr betyr rått kjøtt på italiensk. Denne retten er en tartar med rått kalvekjøtt. Barbaresco er et fantastisk vin fra matområdet Piemonte i Italia. Vinene er laget av Nebbiolodruen. En annen italiensk klassiker med rått kjøtt er carpaccio.
KALVETARTAR
400 g indre- eller ytrefilet av kalv
1 sommertrøffel
5 sjalottløk
dauro olivenolje
litt høvlet parmesan
mikset salat med fersk spinat
sprøstekt løk
litt sitron etter smak
maldonsalt og kvernet sort pepper
Kjøttet skrapes med en kniv og finhakkes. Bland inn finhakket løk, litt revet trøffel, salt, pepper og olivenolje. Bland det godt sammen og anrett kjøttet på en asjett med salat, høvlet sommertrøffel, parmesan, olivenolje og sprøstekt løk. Smak til med litt presset sitron, salt og pepper.
Server med godt brød til.