Nyhet
Forett / småretter Kjøtt oksecarpaccio, syltet shiitake og kastanjekrem

oksecarpaccio, syltet shiitake og kastanjekrem >

Forkullet vårløk

1 bunt vårløk

 

Kutt av det grønne på vårløken og skyll godt. Stekes i ovn på sterk varme til helt forkullet.

 

Løpstikkeolje

5 dl nøytral olje

5 bunter løpstikke

1 bunt persille

 

De øvrige ingrediensene kjøres på thermomix i 20 minutter på 60 °C, siles og dekanteres før bruk.

 

Pistasjenøtter

Stekes hardt i tørr panne i 5 minutter, må røres om ofte.

 

Kastanjekrem

1 pakke sous vide kastanjer

2 sjalottløk

5 dl melk

2 ss smør

 

Brun kastanjene i smøret over medium varme. Tilsett sjalottløken og la dem svette til de er gylne.

Tilsett melken og la det putre i 5 minutter over lav varme.

Kjøres til slett krem i blender, passeres og legges på sprøytepose.

 

Salt sitronskall

10 sicilianske sitroner

1 kg grovsalt

100 g korianderfrø

 

Del sitronene i fire, men ikke kutt dem helt igjennom.

Strø godt med salt og korianderfrø inn i hvert hakk. Pakk deretter i en konteiner og legg over det resterende saltet og korianderfrøene.

Legg press på og la det stå i ca. 3 uker før bruk. Når vi skal bruke sitronene, kutter vi vekk fruktkjøtt og det hvite på skallet så vi kun får igjen zesten som igjen kuttes brunois.

 

Syltet shiitake

1 l soyasaus

7,5 dl sherryeddik

200 g muscavadosukker

 

Kok opp laken til sukkeret er oppløst. Slå dette over shiitaken vi brukte tidligere og la det stå i 2-3 dager før bruk. Indrefileten grilles kjapt over veldig sterk varme og skives tynt.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev