Nyhet
Forett / småretter Kjøtt Focaccia med svinenakke, chorizopølse og Vestfoldsalat

Focaccia med svinenakke, chorizopølse og Vestfoldsalat >

FOCACCIA

950 g hvetemel, fra Kvelde Mølle

100 g sammalt hvete finmalt, fra Kvelde Mølle

1 pose tørrgjær

40 g salt

litt maldonsalt

35 g sukker

1,5 dl olivenolje

litt hakket timian

6 dl vann

 

Bland sammen mel, sukker og gjær i deigelteren og tilsett 1 dl av olivenoljen.

Spe med lunkent vann på 37 °C og la deigen elte på middels hastighet i 5 minutter. Tilsett saltet og la deigen elte videre i 2 minutter til.

 

Hell deigen ut i en smurt langpanne og sett den til heving på et lunt sted.

 

Når deigen har hevet til det dobbelte, stikker du små groper i deigen med enden på en tresleiv jevnt fordelt over hele brødet.

Fordel resten av olivenoljen i disse «hullene» og strø litt timian og maldonsalt over.

 

Heves ca 15 minutter til. Stek focacciaen midt i ovnen på 190 °C i 40 minutter. Ta den ut og avkjøl på rist.

 

Svinenakke smakssatt med dijon sennep og karve

 hel svinenakke, uten bein

Stek gjerne en hel nakke når du først er i gang. Dette er kjempegodt pålegg.

 

fin dijon sennep

litt karve etter smak

salt og sort pepper fra kvern

 

Krydre svinenakken med salt og pepper. Smør på dijon sennep og dryss litt karve over.

Sett den i forvarmet ovn på 145 °C. Sett inn ett steketermometer i midten av kjøttet og stek til det har 65 °C i kjernetemperatur.

Ta ut kjøttet og legg det på en rist til avkjøling.

Skjær kjøttet i tynne skiver rett før servering.

 

 

Chorizopølse og kapers- og artisjokkvinaigrette

 

8 syltede miniartisjokker

1 lite glass kapers, med stilk

0,5 dl mild olivenolje

2 ss agurk, i små terninger

1 ts sherryeddik

1 ss finkuttet gressløk

1 bunt Vestfoldsalat

200 g chorizopølse til steking

salt og hvit pepper fra kvern

friskpresset sitronsaft

 

Del hver artisjokk i åtte biter og bland bitene med den grovkuttede kapersen og agurkterningene.

Tilsett olivenolje og sherryeddik. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Vask salaten godt i kaldt vann og riv den i grove biter.

Bland salaten med kapers- og artisjokkvinaigretten og bland inn gressløk.

Del chorizopølsen på langs og stek den gylden.

Rist skiver av focacciabrødet og anrett salat, artisjokker, kapers, chorizopølse og skiver av svinenakken lagvis.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev