Forett / småretter Kjøtt Friterte griseører og chilimajones

Friterte griseører og chilimajones>

Det er ikke alltid lett å få tak i ferske griseører da dette gjerne er noe som blir sett på som avfall og kastet. 

En mulighet kan være å ta kontakt med en liten produsent eller en dyktig butikkslakter for å få tak i produktet.

  

Friterte griseører

8 ferske griseører

8 l vann

100 g havsalt

3 l nøytral olje

koshersalt

 

Kok opp vann og salt, ha i griseørene og la dem trekke i ca 4 timer. Ørene må være helt møre, slik at de nærmest ramler fra hverandre når du løfter dem ut av kjelen. Ørene består av to hudsider med brusk hele veien i midten. Bruk en skarp kniv og skjær av hudsidene på ørene og kast brusken. Dette er viktig å gjøre når ørene er veldig varme, ettersom de inneholder veldig mye gelatin som stivner ettersom de avkjøles.

Legg øresidene på en silikonmatte og tørk dem  i 15 timer på 80 °C. De må være helt knusktørre. Varm olje i en høy kjele til det ryker av oljen. Puff ørene i oljen og avkjøl på kjøkkenpapir. Dryss med litt ekstra koshersalt mens de ennå er varme. De vil bli helt sprø når de er avkjølte.

 

Chilimajones

1 egg

4 grønne chili

1 ts dijon sennep

3 ts Moscatell eddik

½ hvitløksfedd

1 ts salt

sitronsaft

5 dl rapsolje

 

Skrap og rens chili og hvitløk. Ha det i en høy beholder og tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra oljen. Bland ingrediensene med en stavmikser til puré. Spe deretter oljen i puréen til fin majoneskonsistens. Smak til med mer salt og sitronsaft.

 

Chilisnø

2 ts chiliolje

malto

 

Lag enkel chiliolje ved å blande 1 dl nøytral olje med 3 hele røde chili og 1 ts salt. Dette skal være en kruttsterk olje, da maltodextrin kan ta til seg store mengder fett og smaken vil derfor bli mildere. Sil oljen, og ha 2 ts av dette i en kjøkkenmaskin.

Bruk grinden og bland inn så mye malto som mulig. Strø over de avkjølte griseørene og server med chilidippen ved siden av.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev