Forett / småretter Kjøtt Glasert kalvebrissel med maiskrem

Glasert kalvebrissel med maiskrem>

Kok kalvebrisselen i eddik og saltvann til den begynner å sette seg, ca 4-5 minutter. Smak til vannet med eddik til det smaker sterkt av eddik og salt.

Når den er kokt plukkes hinnene vekk på kjøttet.

 

Glace til kalvebrissel

1 gulrot

2 hvitløk

2 sjalottløk

1 vaniljestang

6 dl oksekraft

5 hele pepperkorn

 

Kutt gulrot, hvitløk og sjalottløk i små biter.

Fres grønnsaker og pepperkornene i olje.

Ha over oksekraft og reduser til tykk konsistens.

Når den er redusert, ha i vaniljestang og la det trekke.

Sil glacen. Stek kalvebrisselen rundt hele så den får gyllen stekeyte.

Ha brisselen i vaniljeglacen og la den trekke til den er gjennomkokt.

 

Maiskrem

5 ferske maiskolber

5 dl fløte

vann til blansjering

50 g smør

salt etter smak

 

Blansjer maiskolbene i vann i 4-5 minutter.

Skjær av alle maiskorn fra kolben og legg dem i en kjele.

Fyll på med fløte til den nesten dekker all maisen.

Kok til maisen er mør. Sil av fløten fra maisen og ha maisen i en mikser.

Spe inn fløte til ønsket konsistens.

Bland inn smørterninger og smak til med salt.

Passer gjennom passør for å få bort alle skallene fra maiskornene.

 

 

Basilikumolje

2 bunter plukket basilikum blansjeres og legges på et kjøkkenhåndkle.

Press ut alt vann. Legg bladene i en mikser og ha på olje til det dekker.

Bland i 10 minutter, gjerne på varme, til basilikumen er kjørt helt fint.

Sil oljen gjennom netting over natten.

 

Sennepsvinaigrette

2 ss dijonsennep

½ dl olje

1 ss hvitvinseddik

salt og pepper

 

Visp sammen sennep, eddik, salt og pepper.

Spe inn olje som en majones.

Smak til med salt og pepper om nødvendig.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev