Forett / småretter Kjøtt Grillet svinenakke, nepe, karamellisert fløte og frilandsløk

Grillet svinenakke, nepe, karamellisert fløte og frilandsløk>

Svinenakken stekes til kjernetemperatur på 52 °C. La den hvile.

 

Nepe

Skrell nepen og vakuumer sammen med brunet smør og godt med syre og salt.

Steames i ovn på 90 °C i ca. 30 minutter. Ta den ut av smøret og avkjøl.

 

 

Redusert fløte

Kok fløte helt til den sprekker som rømmegrøt. Ta av fettet som skiller seg.

Avslutt med og piske inn vann over varmen. Da vil fløten samle seg igjen. Kjør med stavmikser for at den skal gå skikkelig sammen.

 

 

Svinesjy med nepesmør og frilandsløk

Sausen lages på hvitvin og svinekraft. Trekk grillet avskjær og småbein av gris i sausen. Sprekk sausen med litt av nepesmøret og trekk i frilandsløk stekt i tørr panne.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev