Nyhet
Forett / småretter Kjøtt Kokt kalvetunge, kålsalat og vaktelegg

Kokt kalvetunge, kålsalat og vaktelegg>

1 saltet kalvetunge, snakk med slakteren

1 gulrot

1 stangselleri

1 hvitløk

1 løk

boquet garni

10 vaktelegg

1 hodekål, finsnittet og lettsaltet

3 ss syltet grønnpepper

2 dl majones

3 ss cornichons

2 dl manzanillaoliven, uten stein

15 ferske baguetteskiver

 

Del gulrot, løk, hvitløk og stangselleri i to. Legg over i en kjele som passer kalvetungen og dekk med vann. Tilsett bouqet garni. Kok opp og la det trekke til kalvetungen er mør, avkjøl i kraften. Rens det ytterste laget fra kalvetungen og legg tilbake i kraften. Kan godt få hvile over natten. Finsnitt kål og lettsalt den.

La det stå til kålen begynner å væske seg. Klem ut en del av væsken. Finhakk grønn pepper, cornichons og oliven. Bland sammen med kålen, tilsett majones og smak til med sennep og eplecidereddik. Ha vaktelegg i fosskokende vann og kok i 3 minutter. Avkjøl i isvann. Skrell eggene og legg dem på egnet brett. Kutt kalvetungen i tynne skiver.

Legg kålsalat på brødet, dekk godt med kalvetunge og topp med vaktelegg. Hell over litt olivenolje og gressløk. Sett i tannpirker.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev