Nyhet
Forett / småretter Kjøtt dansk leverpostei

dansk leverpostei >

500 g svinelever

300 g svineflesk

2 egg

1 medium løk

6 ansjosfileter

1 ss ansjoslake

3 ss pepper

2 ss  salt

1 ts allehånde

3 dl fløte-melk

40 g hvetemel

1 ss potetmel

50 g smør

 

Alle ingredienser kjøres gjennom kjøttkvern to ganger. Lag bechamelsaus,  avkjøl og pisk inn eggene. Stek en prøvekake og smak til med salt og pepper. Fyll i passe brødformer og sett dem i vannbad på 180 °C i ca. 45 minutter. Et tips er å lage dobbel porsjon når man først er i gang. et annet tips er å fryse demned i rå tilstand  og stek når du trenger den. Da får man best smak og konsistens. Legg gjerne noen baconskiver på toppen. Server med cornisjonger , sprøstekt bacon, sopp og rugbrød.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev