PAI MED SKINKE OG SOPP
6-8 mandelpoteter
8 skiver spekeskinke
20 spinatblader
200 g blandet sopp½ løk
EGG OG RØMMEBLANDING
2 ss rømme
2 egg
1 dl fløte
2 ss sennep
TERTEDEIG
1 kg mel, deig til flere tertet og kan fryses
250 g smør
4 eggeplommer
2 ½ dl vann
25 g sukker
Bland alle ingrediensene til deigen i en foodprossesor og la den hvile kjølig noen timer. Bruk en paiform på 26 cm. Kjevle ut deigen og fyll formen. Prikk bunnen med en gaffel.
Stek terteskallet på 160° i 15 minutter.
Sopp og løk skjæres i passe strimler og stekes lett i en panne. Bland in biter av de kokte mandelpotetene og skinken. Fordel ingrediensene i paiskallet og legg et tynt lokk med deig på toppen. Stek paien på 150 ° C i 30 minutter. Server med sopp og ferskt brød til.
FYLL MED FEM SORTER LØK
1 rødløk
1 ss sitronsaft
1 gul løk i skiver
1 ss olje
10 skrelte småløk
2 ss finkuttet gressløk
FLØTE OG EGGEBLANDING
1 dl fløte
1/2 dl melk
2 egg
2 eggeplommer
1 dl rømme
salt og pepper
Kok rødløken et par minutter i vann med sitronsaft og sil av. Stek den gule løken og forvell småløk i ca 4 minutter. Skjær alt ingredienser i passe biter. Bland fløte og egge og vend inn løken. Fyll dette i den forstekte paibunnen og stek den på 120° C i ca 30 minutter. Server med salat og fransk dressing.
FRANSK DIJON-VINAIGRETTE
1 ss dijonsennep
2 ss vann
2 ss eplesidereddik
1 klype salt
1 klype pepper
1 dl nøytral olje
Bland eddik, vann, salt, pepper og sennep i et tomt syltetøy glass, og rist sammen. Tilsett oljen og rist godt til du får en homogen dressing.
TIPS
Fyll formen med erter når du forsteker pai eller terter. Etter du har stekt den kan du også pensle den med egg og ettersteke i 5 minutter. Da slipper du at den blir rå inni og den kan oppbevares i flere dager i kjøleskapet og fylles med noe godt og stekes videre. På den måten blir den sprø og gjennomstekt.