FOTO stian Broch
KOKK mats Vaulen og Edward Shaw
aPPETITT 1/2018
Scotch egg
Kjøttblanding
140 g svinenakke
140 g svineskulder
120 g hakket svinefett
Du kan også bruke godt krydret kjøttdeig
45 g salt
15 g krydderblanding
7 g cayennepepper
5 g sort kvernet pepper
Krydderblanding
35 g hvit pepper
3 g muskatnøtt
7 g hele sennepsfrø
1 g nitrat
Kok opp vann i en kjele og legg i eggene. Kok eggene i 7-9 minutter, avhengig av hvor hard du vil ha plommen. Legg eggene over i iskaldt vann og la dem bli helt kalde. Skrell og sett til side.
Legg kjøttblandingen i en bolle og bland alt godt sammen.
Finn fram tre dype tallerkener. Bland hvetemel, salt og pepper i en tallerken. Visp sammen egg med litt mustard i den neste, og ha pankomel i den siste.
Ha litt olje på hendene og del kjøttdeigen i like mange deler som porsjoner du skal lage. Ta én og én del i hånden og klem ut til en stor oval deig på størrelse med hånden din. Legg et egg på kjøttdeigen og brett deigen rundt. Glatt overflaten med hendene. Legg dem på bakepapir. Rull de innpakkede eggene forsiktig først i mel, deretter i eggeblandingen og til slutt i pankomel.
Hell olje i en kjele og varm opp til 180 °C. Frityrstek eggene til de er gyllenbrune. La dem renne av seg på litt kjøkkenpapir og server med mustardmajones til.