Forett / småretter Kjøtt Slakterbiff

Slakterbiff>

400 g renskåret slakterbiff, nyretapp

røkt kyllingvinaigrette

hasselnøtt- og ansjosdressing

spinat og ristede ristet hasselnøtter

purreaske, røkt salt og røkt olje

 

Krydre slakterbiffen med røkt salt og grill på kullgrill i ca. 3 minutter per side. La den hvile på ett lunt sted til den har medium kjernetemperatur. Vend en håndfull spinat per person med litt røkt kyllingvinaigrette i en bolle.

Transjer biffen i tynne skiver med fibrene, pensle med røkt olje og krydre med litt ekstra røkt salt.

 

Anrett kjøttet på en varm tallerken, dekk med et lag med spinat. Springle over et tynt lag med hasselnøtt- og ansjosdressing, dryss med knuste ristede hasselnøtter og purreaske.

 

Hasselnøtt- og ansjosdressing

1 egg

30 g italiensk ansjos, kun ansjos, ikke olje

70 g revet thybo-ost

30 g ristede hasselnøtter

30 g sitronjuice

50 g vann

300 g nøytral rapsolje

 

Lag dressingen med håndmikser som en majones.

 

Røkt kyllingvinaigrette

50 g uredusert kyllingkraft, uten salt

30 g sitronjuice

200 g røkt nøytral rapsolje – røkt med bøkeflis i metallbakk i ca. 4 timer.

salt

 

Miks med håndmikser og smak til med salt.

 

Purreaske

2 purrer, kuttet i biter og vasket

 

Bak purren i ovn i dypt brett på 250 °C uten vifte i ca. 40-60 minutter til kull. La den avkjøle og bland i kryddermikser til pulver. Sikt gjennom melsikt.

 




Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev