Nyhet
Forett / småretter Kjøtt Svinepai

Svinepai>

Paideig

450 g hvetemel

15 g salt

60 ml melk

60 ml vann

150 g lardo eller svinekjøttfett

 

Bland salt og mel, kok deretter vann, melk og fett og bland inn mel. Elt deigen til passe konsistens. Kjevle deigen ut til en litt tykk og rund form, rull den sammen i folie og la den hvile kjølig.

 

Kjøttblanding

1,5 kg hakket svineskulder

250 g svinefett

1 ss pølsekrydderblanding som spisskummin, sennepsfrø, salt og kvernet sort pepper

20 g persille

5 g timian

25 g gressløk

 

Bland alt sammen godt. Kjevle deigen videre fra kjøleskaptemperatur på et lett melet underlag. Kle en passe rund hengslet bakke eller rund patéform med paideig så jevnt som mulig i ca. 0,8 mm tykkelse. Tilsett kjøttblandingen i formen slik at det dekker oppover sidene.

Kjevle ut et lokk og lag et luftehull. Sett gjerne et lite rør opp som pipe. Stikk også små hull med en gaffel på lokket. Dekorer et mønster av blader eller annet av deigen som pynt. Pensle med pisket egg tilsatt litt sukker og salt. Stek formen på 185 °C i 30 minutter.

Ta formen ut av ovnen og hekt forsiktig av sidene. Pensle disse med eggeblandingen og fortsett stekingen i 45 minutter. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev