Forett / småretter Kjøtt Tartar, rødbetaspic, svart hvitløkmajones og oxalis

Tartar, rødbetaspic, svart hvitløkmajones og oxalis>

Svart hvitløkmajones,

Gir ca. 1 liter majones

1 svart hvitløk

1 fedd fersk hvitløk

1 ts brent purreløkpulver

3 eggeplommer

1-2 ts Dijon sennep

½ l svart hvitløkolje

smakes til med sherryeddik og salt

 

Skrell den svarte hvitløken og ha alt skallet i en kjele med nøytral olje. Kok opp og la det trekke ca. en halvtime. Avkjøl. Ha eggeplommer, sennep, brent purreløkpulver, svart hvitløk og fersk hvitløk i blender. Kjør til en paste og tilsett den svarte hvitløkoljen i en tynn stråle til en tjukk majones. Smak til med salt og sherryeddik.

 

Svart hvitløkscrumble

Gir ca. 100 g crumble

1 svart hvitløk

50 g smør

50 g mel

2 eggehviter

salt

 

Kjør alle ingrediensene i blender til en paste og fordel den tynt utover et bakebrett. Stek i ovnen på 180 °C til det er helt tørt. Knus det deretter passe grovt.

 

Saltbakt rødbetpuré

1 rødbet

trolldeig

 

Skyll rødbeten godt og pakk inn i trolldeig. Bak i ovnen på ca 140 °C til den er helt myk. Skrell og kjør i blender til puré mens den enda er varm.

 

 

Rødbetaspic

Gir ca. ½ liter aspic eller gelé

1 liter rødbetsaft


Rødbetene skrelles, juices og reduseres til ca. halvparten

Tilsett ca. 3 g agar agar

 

Kok opp den reduserte rødbetsaften og pisk inn agar agar. Hell rett på kjøkkenbenken og la det stivne. Stikk ut store ringer a 8 cm diameter, 2 pr. person.

 

Tørket rødbet

Bruk rødbetkjøttet fra rødbetsaften og tørk i ovnen over natten på ca. 70 °C.

 

Oxalis

Plukk av bladene og spar til senere. Stilkene vakumeres raskt med 1-2-3 syltelake og finhakkes deretter.

 

Tartar

Ca. 50 g mørbrad, ytrefilet eller indrefilet av okse per person

 

Kjøttet trimmes for hinner, sener og fett og kuttes i små terninger.

 

½ ss gressløk pr pers

½ ss rå sjalottløk, finhakket uten kjerne

½ ss syltet og finhakkete stilker av oxalis

½ ss svart hvitløksolje fra skallet

Sherryeddik, salt og ristet sort pepper, etter smak

 

Bland tartaren godt og form som et egg på tallerkenen. Ha noen dotter med svart hvitløksmajones og rødbetpuré på toppen. Dryss litt tørket rødbet og svart hvitløkscrumble over. Anrett rødbetgeleen på toppen i bølgeform. Pynt med oxalisblader over det hele.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev