Forett / småretter Kjøtt Tartar, marg og pepperrot

Tartar, marg og pepperrot>

Tartar, marg og pepperrot

 

Tartar

400 g hengemørnet ytrefilet

1 ss sjalottløk, finkuttet

1 ss grov sennep

1 ts olivenolje

salt, etter smak

 

Marg

2 margpiper

Disse grilles i jospergrill, annen type grill eller i ovn. Ta vare på margjuicen og bruk den til å pensle tartaren. Sprøstek de største bitene av margen som er igjen og anrett den på tartaren.

 

 

Syltet sennep

1 dl sennepsfrø

½ dl syltelake

1 kvist estragon

 

Legg sennepsfrø i bløt i 48 timer. Lag en syltelake med epleeddik på 1 del eddik og 1 del sukker. Sil sennepsfrøene og ha dem over i den varme syltelaken.

 

 

Pepperrotkuler

200 g pepperrotmelk; 3 dl melk og ½ finrevet pepperrot

2 g agar agar

5 dl nøytral olje

salt

 

Ha oljen på frys i en time før du starter. Trekk melk og pepperrot opp til 80 °C og la den stå i romtemperatur i 1 time. Sett den deretter på kjøl i 24 timer. For mer intens smak, kjør alt opp på thermomix eller en annen mikser og bland inn agar agar. Kok opp smeten i noen minutter med agar agar og smak til med salt. Bruk en sprøyteflaske til å lage små dråper og ha det i den iskalde oljen.

 

 

Estragonemulsjon

300 g estragon

100 g persille

½ dl nøytral olje

1 liten klype salt

½ ss sennep

2 eggeplommer

smak til med salt og litt sitron

 

Persille, estragon, olje og en liten klype salt kjøres på en blender. Varme opp til 85 °C i ca. 5 minutter. La den stå i 3 minutter og sil av oljen. Når oljen er kald, lager man emulsjonen. Start med eggeplomme, sennep og litt salt. Spe oljen sakte mens du visper den inn i eggeblandingen til den binder seg. Smak til med salt helt til slutt.

 

 

Potetchips

Høvle poteter tynt og skyll til væsken er klar. Friteres på 170 °C.

 

 

Løpstikke

Plukk og vask løpstikkeblader. Tørk godt og friter på 165 °C.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev