1 lammebog
800 g norske små tomater
1 rød paprika
1 fersk hvitløk
100 g hvite bønner, kokt møre
50 g rensede hestebønner
2 dl olivenolje
2 sjalottløk
1 dl hvitvin
60 g smør
litt timian og laurbærblader
1 dl lammekraft
Bind opp lammebogen med laurbærblader og stek den i varmluftsovn på 245 °C i ca. 15-25 minutter til den er gylne. Åpne ovnsdøren og la den få avkjøle seg. Senk temperaturen til 145 °C og fortsett steking i ca. 60-80 minutter til bogen er mør. La den hvile på benken. Del tomater, finhakk sjalottløk og paprika.
Stek dem sammen med 2 dl olivenolje, salt og pepper til tomatene har sluppet væske og er kokt sammen med oljen. Tilsett lammekraft, hvite bønner og hvitvin og et par hvitløksfedd. Kok videre under lokk på svak temperatur til det reduseres og tykner litt. Avslutt med smør, timian, pepper og fevesbønnene. Smak til med salt.
Transjer kjøttet og server lammebogen på en stor fjøl med tilbehøret rundt. Du kan gjerne bruke neper og andre gode norske grønnsaker til denne retten. Det passer godt med både potetpuré, gratinerte eller rotmos til.