Forett / småretter Lam Lammebog av Lyngenlam med høstens primører

Lammebog av Lyngenlam med høstens primører>

1 lammebog 

800 g norske små tomater

1 rød paprika

1 fersk hvitløk

100 g hvite bønner, kokt møre

50 g rensede hestebønner 

2 dl olivenolje

2 sjalottløk

1 dl hvitvin

60 g smør 

litt timian og laurbærblader

1 dl lammekraft

 

 

Bind opp lammebogen med laurbærblader og stek den i varmluftsovn på 245 °C i ca. 15-25 minutter til den er gylne. Åpne ovnsdøren og la den få avkjøle seg. Senk temperaturen til 145 °C og fortsett steking i ca. 60-80 minutter til bogen er mør. La den hvile på benken. Del tomater, finhakk sjalottløk og paprika.

 

Stek dem sammen med 2 dl olivenolje, salt og pepper til tomatene har sluppet væske og er kokt sammen med oljen. Tilsett lammekraft, hvite bønner og hvitvin og et par hvitløksfedd. Kok videre under lokk på svak temperatur til det reduseres og tykner litt. Avslutt med smør, timian, pepper og fevesbønnene. Smak til med salt.

 

Transjer kjøttet og server lammebogen på en stor fjøl med tilbehøret rundt. Du kan gjerne bruke neper og andre gode norske grønnsaker til denne retten. Det passer godt med både potetpuré, gratinerte eller rotmos til.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev