Forett / småretter Lam Lammesadel med høstlige smaker

Lammesadel med høstlige smaker>

1 lammesadel

1 bunt salvie 

2 dl lammesjy

60 g smør

½ dl soyasaus

 

 

Plukk vekk indrefiletene, disse kan brukes til «Pelle Janzon».

Brun sadelen i panne med klarnet smør. Bak den i varmluftsovn på ca. 90 °C i 25-45 minutter. Lam skal være rosastekt jevnt gjennom hele kjøttet. La det hvile.

 

Straks før servering stekes kjøttet litt i stekepannen. Brun det med smør og «øs» smøret over sadelen for å få opp temperaturen.

 

Ha i salvien i smøret for god smak. Transjere som på bildet og server på beinet eller dander dem på tallerken. Kok opp lammesjy og smak til med soyasaus. Trekk fra kjelen og monter med smør med en stavmikser.

 

Server gjerne med høstens beste grønnsaker. Dette er godt som selskapsmat.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev