Nyhet
Forett / småretter Lam Wallenbergare med tyttebær, tindved, erter og potetpure

Wallenbergare med tyttebær, tindved, erter og potetpure>

400 g lammefarse, bruk magert kjøtt, gjerne fra låret

4 eggeplommer

3,5 dl kremfløte 

10 g salt 

salt og pepper

3 dl pankomel eller grillmel

100 g erter eller fevesbønner

100 g tyttebær

50 g tindved 

1 ss sukker

200 g smør 

 

Legg lammefarsen i fryseren i 15 minutter før montering. Start med å blande eggeplommer, 10 g salt og lammefarse i en vertikal kutter. Fortsett med å tilsette fløten forsiktig ned i farsen. Sett beholderen inn i kjøleskapet i 20 minutter.

 

Form forsiktig fire boller med farsen og legg dem i pankomel. Strø på mel til alt er dekket. Stek bollene i klarnet smør til de er gylne på begge sider. Bak i ovn på 130 °C i 20 minutter.

 

Lun de ferske ertene i 200 g smør med finhakket sjalottløk.

 

Rør tyttebær og tindved sammen med en spiseskje sukker i en bolle.

 

Spred en blanding av tyttebær, tindved og erter på en tallerken. Topp opp med en stekt wallenberger og hell over smeltet smør. Server gjerne med mandelpotetpuré til.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev