400 g lammefarse, bruk magert kjøtt, gjerne fra låret
4 eggeplommer
3,5 dl kremfløte
10 g salt
salt og pepper
3 dl pankomel eller grillmel
100 g erter eller fevesbønner
100 g tyttebær
50 g tindved
1 ss sukker
200 g smør
Legg lammefarsen i fryseren i 15 minutter før montering. Start med å blande eggeplommer, 10 g salt og lammefarse i en vertikal kutter. Fortsett med å tilsette fløten forsiktig ned i farsen. Sett beholderen inn i kjøleskapet i 20 minutter.
Form forsiktig fire boller med farsen og legg dem i pankomel. Strø på mel til alt er dekket. Stek bollene i klarnet smør til de er gylne på begge sider. Bak i ovn på 130 °C i 20 minutter.
Lun de ferske ertene i 200 g smør med finhakket sjalottløk.
Rør tyttebær og tindved sammen med en spiseskje sukker i en bolle.
Spred en blanding av tyttebær, tindved og erter på en tallerken. Topp opp med en stekt wallenberger og hell over smeltet smør. Server gjerne med mandelpotetpuré til.