3, 5 kilo avskjær av elg
1,5 kg svineknoke uten svor og bein
salt
skallet av en halv appelsin
saften av en appelsin
1 ss koriander
1 ss fenikkelfrø
1 ts anisfrø
1 ss hvit pepper
¼ ts allehånde
¼ ts malt nellik
1 løk i terninger
rikelig med vann
norgesglass med patentlukning
1 appelsinskive per glass
Skjær kjøttet i grove biter og ca 2 x 8 cm og dryss med fint salt og la det stå i kjøleskapet natten over. Skyll kjøttet godt og ha det i e stor gryte. Fyll opp med vann så det står en halv gang over kjøttet. Kok opp og fjern skummet. Skum jevnt mens det småkoker i 30 minutter.
Tilsett krydderet og løken og la det koke til kjøttet kan plukkes fra hverandre. Steriliser glassene og ha det varme kjøttsyltetøyet direkte over i rene glass. Bank glassene mot benken så du får fylt de skikkelig opp.
Legg en appelsinskive på toppen og forsegl med lokk. Sett deretter glasset på en avis eller panne med kokende vann og la det stå det ytterligere i 20 minutter før du avkjøler dem og deretter setter dem mørkt og kaldt. Holdbarheten er avhengig av hygienen underveis men i hvert fall en ukes tid.
NB! Steriliser glassene ved 120° C i 30 minutter før de fylles og forsegles med lokk.