Forett / småretter vilt Gravet og varmrøykt hjorteplomme

Gravet og varmrøykt hjorteplomme>

Gravet hjorteplomme

1 trimmet plomme av hjort

sukker og salt 50/50

grovhakket timian

einebær, hel pepper og rosepepper

en flaske eller to med mørkt godt juleøl

 

Hjorteplommen saltes og sukres med 50/50 blanding. Den skal ligge i blandingen i 25 minutter. Einebær, sort hel pepper og rosepepper ristes i en stekepanne og stekes til de «popper». Mort krydderet fint og gni det lett inn i kjøttet. Grovhakk frisk timian og gni dette også inn i kjøttet.

Til slutt heller du på juleøl til det nesten dekker og legger kjøttet i press. Denne skal først ligge en dag i kjøleskapet, så snur du kjøttet og rullerer det jevnlig. Det tar minst to dager. Ta kjøttet opp av gravelaken, tørk det godt og skjær det opp i passe tykke skiver. Server som en del av en julefrokost, julebrunch eller buffet.  

 

Varmrøykt hjorteplomme

1 trimmet hjorteplomme

sukker og salt 50/50

røykespon

 

Hjorteplommen saltes og sukres med 50/50 blanding. Den skal ligge i blandingen i 25 minutter. Skyll salt og sukker forsiktig av og tørk det godt. Legg kjøttet inn en ovn som er avslått og dekk til med en klut der luften stiger ut fra ovnen. Ta røykespon i en stekepanne og varm opp til treet blir sort, deretter setter du fyr på det.

Ta det brennende sponet inn i ovnen i en bakke, slukk flammene med en våt klut inni ovnen og lukk igjen. Røyk kjøttet i ca. 25 minutter avhengig av størrelsen. Ta ut sponen og stek kjøttet videre på 60 °C til det har en kjernetemperatur på 56 °C. Ta ut kjøttet og la det hvile. Skjær opp i passe stykker og server som en del av en julefrokost, julebrunch eller julebuffet.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev