Forett / småretter vilt Reinsdyrhjerte og sopp

Reinsdyrhjerte og sopp>

1 speket og røykt reinsdyrhjerte

 

Kutt hjertet i en skive eller til en kløft som vi har gjort her. Stekes i pannen på begge sider, til den er varm i kjernen.

 

 

Soppkrem og stekt sopp

500 g skogssopp

1 ss olje

1 ss smør

2 ss kyllingkraft eller vann

1 kvist timian

1 fedd hvitløk

salt og pepper

 

Hold til side 100 g av den fineste soppen. Ta så resten i stekepannen på høy temperatur med oljen. La soppen karamellisere seg i pannen, ha i timian, hvitløk og godt smør. Stek videre i ett minutt før du har i kraft og vann. Kok til væsken er kokt nesten inn i soppen.

 

Kjør den til puré i en liten blender eller med stavmikser. Det er lurt å ha soppen i en liten beholder, ellers blir det vanskelig å få den slett. Smak til med salt og pepper.

 

 

Syltet rødbet

1 stor rødbet

50 g bringebæreddik, kan erstattes med epleeddik

100 g sukker

150 g vann

 

Skjær tynne skiver av rødbet på mandolin eller ostehøvel. Kok opp de øvrige ingrediensene, og slå syltelaken over rødbetskivene.

 

La det ligge i minimum 1 time. Vi har stukket ut i dråpeform, men kan stikkes ut som en ring eller bare foldes i den naturlige formen den er. 

Ved anretning, start med reinsdyrhjertet og anrett alt oppå. Legg soppuré og sopp, så rødbet og til slutt oxalis, engsyre og rødbetpulver.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev