BRINGEBÆRSIRUP
2 dl bringebærsaft uten sukker
2 ss sukker
1 ts sitronsaft
1 ss god rapsolje
Kok inn saft og sukker til det begynner å tykne litt. Smak til med sitronsaft. Avkjøl. Vend inn rapsoljen i bringebærsirupen når sirupen er kald.
GRANSKUDDGELE
0,7 dl granskudd
7,5 dl vann
500 g sukker
½ pose certo
Vask og skyll granskuddene og dekk dem med vann i en kjele. La det koke på svak varme i 30 minutter.
Sil og ha sukker og certo i granskuddvannet.
Kok til sukkeret er løst opp.
Ha rett over i rene glass og sett kjølig.
Hvis du ikke har tilgang til friske granskudd, kan du bruke ferdig granskuddgelé.
VAKTELEGG
8 vaktelegg
Kok vakteleggene i 1,5 minutter. Avkjøl raskt i rennende kaldt vann.
BLANDET SALAT
passe mengde grønnkål
8 tørkede epleskiver
skiver speket reinsdyrpølse
skiver av tørket reinlår
noen friske bringebær
Skjær grønnkålen i grove biter uten stilk. Skyll godt i kaldt vann og tørk. Legg grønnkålen i bringebærdressingen og la det ligge i 10-20 minutter før servering.
Bland grønnkålen med resten av salaten og legg i bunnen av hver tallerken.
Anrett de andre ingrediensene på hver tallerken så det ser litt tilfeldig ut.