Forett / småretter vilt salat med speket reinsdyr

salat med speket reinsdyr >

BRINGEBÆRSIRUP

2 dl bringebærsaft uten sukker

2 ss sukker

1 ts sitronsaft

1 ss god rapsolje

 

Kok inn saft og sukker til det begynner å tykne litt. Smak til med sitronsaft. Avkjøl. Vend inn rapsoljen i bringebærsirupen når sirupen er kald.

 

GRANSKUDDGELE

0,7 dl granskudd

7,5 dl vann

500 g sukker

½ pose certo

 

Vask og skyll granskuddene og dekk dem med vann i en kjele. La det koke på svak varme i 30 minutter. Sil og ha sukker og certo i granskuddvannet. Kok til sukkeret er løst opp. Ha rett over i rene glass og sett kjølig. Hvis du ikke har tilgang til friske granskudd, kan du bruke ferdig granskuddgelé.

 

VAKTELEGG

8 vaktelegg

 

Kok vakteleggene i 1,5 minutter. Avkjøl raskt i rennende kaldt vann.

 

BLANDET SALAT

passe mengde grønnkål

8 tørkede epleskiver

skiver speket reinsdyrpølse

skiver av tørket reinlår

noen friske bringebær

 

Skjær grønnkålen i grove biter uten stilk. Skyll godt i kaldt vann og tørk. Legg grønnkålen i bringebærdressingen og la det ligge i 10-20 minutter før servering. Bland grønnkålen med resten av salaten og legg i bunnen av hver tallerken. Anrett de andre ingrediensene på hver tallerken så det ser litt tilfeldig ut.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev