Forett / småretter vilt småretter av storvilt

småretter av storvilt>

SAUTERT ELGHJERTE, SPINAT,  PAPRIKA OG SOYASJY

1 elghjerte

2 små paprika

500 g spinat

400 g mandelpotet

3 ss søt soya

saften av en halv sitron

salt og pepper

 

Del det tinte hjertet i to. Fjern alle skillevegger, hinner og årer og skjær det i strimler på langs, ca 2 cm brede. Del paprikaen, fjern frø, stilk og alt det hvite.

 

Kutt strimler på langs og la det surre i litt vann i ca 10 minutter. La det renne godt av sg. Kok potetene til de er nesten møre og skjær dem i skiver.

Skyll spinaten godt og riv den i passe biter. Salt og pepre hjertet og stek det hurtig i en varm panne. Her må du passe på at det ikke blir tørt. Ca 2 minutter er nok.

 

Ta opp hjertet og legg det lunt.  Kok ut pannen med litt van, tilsett soya og ha i spinaten. Når den ramler sammen tilsettes paprika i strimler, potetskiver og hjertet.

Varm det raskt og server.

 

 

ROASBIFFSMØRBRØD

1 stykke surret elgkjøtt

salt, pepper og frisk timian

smør til bruning

rugbrød

 

TILBEHØR

fersk pepperrot

ravigottesaus

wasabipulver

kapers

sjalottløk skåret i ringer

sur agurk

annen pickles

 

Gni inn kjøttstykket med salt, pepper og timian, la det ligge kaldt natten over. Ta det ut et par timer før du skal brune det. Brun kjøttet på alle sider.

Du kan velge mellom to ulike stekemåter enten fransk roastbiff som gir en rosa farge, eller engelsk som gir en markert stekehinne ytterst og mer rød snittflate.

 

FRANSK ROASTBIFF

Kjøttet stekes ved 125° C i 1,5 time per kilo kjøtt

 

ENGELSK ROASTBIFF

Kjøttet stekes ved 175 ° C i ca 1 time per kilo kjøtt

 

Det aller viktigste er å la kjøttet bli skikkelig kaldt før det skjæres opp. La det også  hvile på en rist .

 

PREPPING AV ELGHJERTE

Du må preparere et ferskt elghjerte godt før du fryser det. Skyll til vannet er rent for blod. Legg det deretter i en saltlake på 2 ss salt per liter vann i to døgn før du pakker det ned i plastfolie og videre i en plastpose og fryser det. Når du skal tilberede det tar du det opp to dager i forveien og lar det tine i kjøleskapet.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev