SAUTERT ELGHJERTE, SPINAT, PAPRIKA OG SOYASJY
1 elghjerte
2 små paprika
500 g spinat
400 g mandelpotet
3 ss søt soya
saften av en halv sitron
salt og pepper
Del det tinte hjertet i to. Fjern alle skillevegger, hinner og årer og skjær det i strimler på langs, ca 2 cm brede. Del paprikaen, fjern frø, stilk og alt det hvite.
Kutt strimler på langs og la det surre i litt vann i ca 10 minutter. La det renne godt av sg. Kok potetene til de er nesten møre og skjær dem i skiver.
Skyll spinaten godt og riv den i passe biter. Salt og pepre hjertet og stek det hurtig i en varm panne. Her må du passe på at det ikke blir tørt. Ca 2 minutter er nok.
Ta opp hjertet og legg det lunt. Kok ut pannen med litt van, tilsett soya og ha i spinaten. Når den ramler sammen tilsettes paprika i strimler, potetskiver og hjertet.
Varm det raskt og server.
ROASBIFFSMØRBRØD
1 stykke surret elgkjøtt
salt, pepper og frisk timian
smør til bruning
rugbrød
TILBEHØR
fersk pepperrot
ravigottesaus
wasabipulver
kapers
sjalottløk skåret i ringer
sur agurk
annen pickles
Gni inn kjøttstykket med salt, pepper og timian, la det ligge kaldt natten over. Ta det ut et par timer før du skal brune det. Brun kjøttet på alle sider.
Du kan velge mellom to ulike stekemåter enten fransk roastbiff som gir en rosa farge, eller engelsk som gir en markert stekehinne ytterst og mer rød snittflate.
FRANSK ROASTBIFF
Kjøttet stekes ved 125° C i 1,5 time per kilo kjøtt
ENGELSK ROASTBIFF
Kjøttet stekes ved 175 ° C i ca 1 time per kilo kjøtt
Det aller viktigste er å la kjøttet bli skikkelig kaldt før det skjæres opp. La det også hvile på en rist .
PREPPING AV ELGHJERTE
Du må preparere et ferskt elghjerte godt før du fryser det. Skyll til vannet er rent for blod. Legg det deretter i en saltlake på 2 ss salt per liter vann i to døgn før du pakker det ned i plastfolie og videre i en plastpose og fryser det. Når du skal tilberede det tar du det opp to dager i forveien og lar det tine i kjøleskapet.