Forett / småretter vilt Urte- og akevittgravet reinsdyrfilet med bakt rødbet

Urte- og akevittgravet reinsdyrfilet med bakt rødbet>

REINSDYR

sukker og salt 60/40

pepper

timian

rosmarin

akevitt

alt etter smak

 

Renskjær reinsdyrkjøttet og  sukker- og saltbak det i en

gastrobakk . Ha finhakkete urter og pepper over. Drypp over akevitt og grav kjøttet i 3 timer. Smak deretter på laken og tilsett evt mer salt,sukker og akevitt. Grav deretter i 12 timer. Smak underveis.

 

BAKT RØDBET

En til to rødbeter steames i ovnen i ca 1 time til de er møre. Skjær i skiver á la carpaccio

 

URTEKREM

2 dl seterrømme

2 ss kremfløte

sennep

timian

rosmarin

sitron

alt etter smak

basilikumvinaigrette

loffskiver til steking

 

Pisk kremfløten til kremkonsistens. Vend inn seterrømme og urter. Blandingen skal ha en fast konsistens slik at det er mulig å lage queneller. Smak til med sennep, salt, pepper og saft fra sitron.

 

TOAST

Skjær tynne skiver brød. Ha over basilikumvinaigrette. Stikk ut små ringer med utstikker. Stek skivene crispy i stekeovnen.

 

Skjær reinsdyrfileten i tynne skiver. Legg skiver av rødbet på tallerkenen med spinat blandet i basilikumvinaigrette på toppen. Legg reinsdyr på spinat. Topp hver kuvert med med urtekrem og en liten kvast timian.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev