Grillretter fisk, skjell og skalldyr Grillet hummerhale og Bloody Mary-saus

Grillet hummerhale og Bloody Mary-saus>

3 hummerhaler

olje, salt og pepper

 

Pensle grillen med olje. Sett grillen på medium varme. Krydre halene og legg dem på grillen.

Grill på hver side i 2-3 minutter. Ikke la dem bli brente og ikke stek for lenge. De skal ha en rå kjerne.

 

Olivenstrø

1 glass sorte oliven uten stein, bakepapir og blender.

Del oliven i to og legg dem på et stekebrett med bakepapir.

Tørk dem i ovnen på 13 °C i 1 time. Kjør i blender til pulver.

 

Sprøstekt løk

6 sjalottløk i tynne skiver og 2,5 dl vegetabilsk olje.

Kutt løken i tynne, like skiver. Varm oljen i en panne til 160 °C.

Ha i løken og friter sakte til den er lysebrun og sprø. Det tar ca 4-5 minutter.

Tørk av på papir.

 

Stangselleri

Skrell 100 g stangselleri på langs med en aspargesskreller. Kutt dem i staver.

Varm aspargestavene i 100 ml appelsinjuice i 2-3 minutter og krydre med salt og pepper.

Server med Bloody Mary-saus. Oppskriften er på siden med tilbehør.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev