Grillretter fisk, skjell og skalldyr Grilllet ishavsrøye

Grilllet ishavsrøye>

1 brokkoli

2 dl hvitvin

2 dl blåskjell- eller fiskekraft

3 ss sjalottløk

1 ss fennikelfrø

2 ss crème fraîche

sitron, etter smak

smør til steking

 

Del opp brokkoli i buketter og stilker. Halvparten av bukettene kokes møre i saltet vann med 1/4 ss natron og kjøres til puré. Grill resten av bukettene, men spar 4-5 stykker til sausen.

Grill eller stek røya på skinnsiden et par minutter. Krydre den med salt og pepper og litt skvist sitron.

 

Saus

Fres sjalottløk, brokkoli og fennikelfrø i smør. Ha i hvitvin og kok inn til 1/3. Ha i blåskjell- eller fiskekraft og crème fraiche, smak til med sitron, salt og pepper. Juster sausen med ingrediensene til den sitter. Skum opp med stavmikser ved servering.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev