Grillretter fisk, skjell og skalldyr grillet torsk, grønnsaker og auberginepurè

grillet torsk, grønnsaker og auberginepurè>

Torsk

800 g torskefilet, gjerne med skinn

salt og pepper etter smak

solsikkeolje til pensling

 

Pensle torskefileten på begge side med olje og krydre med salt og pepper. Grill på direkte varme med skinnsiden ned til torsken er ferdig. Et porsjonsstykke tar ca 8-12 minutter.

 

Grillede grønnsaker

8 gulrøtter

1 brokkoli eller brokkolini

8 asparges

 

Alle grønnsakene kokes så vidt møre i lettsaltet vann og avkjøles i lett saltet vann. Dette kan du forberede tidligere på dagen eller dagen før. Rett for servering pensles grønnsakene med solsikkeolje og krydres med salt og pepper. Grilles på direkte varme til grønnsakene er varme.

 

Auberginepurè

2 auberginer

2 pressede fedd hvitløk

0,5 dl tahini, kan droppes

saften av 1 sitron

1 cm reven ingefær

salt og  pepper etter smak

  

Sleng auberginene på grillen og la dem ligge til de er helt myke. Dette tar ca 20 minutter. Del dem i to, skrap ut innholdet og bland med tahini, sitron og ingefær. Smak til med salt og pepper.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev