Torsk
800 g torskefilet, gjerne med skinn
salt og pepper etter smak
solsikkeolje til pensling
Pensle torskefileten på begge side med olje og krydre med salt og pepper. Grill på direkte varme med skinnsiden ned til torsken er ferdig. Et porsjonsstykke tar ca 8-12 minutter.
Grillede grønnsaker
8 gulrøtter
1 brokkoli eller brokkolini
8 asparges
Alle grønnsakene kokes så vidt møre i lettsaltet vann og avkjøles i lett saltet vann. Dette kan du forberede tidligere på dagen eller dagen før. Rett for servering pensles grønnsakene med solsikkeolje og krydres med salt og pepper. Grilles på direkte varme til grønnsakene er varme.
Auberginepurè
2 auberginer
2 pressede fedd hvitløk
0,5 dl tahini, kan droppes
saften av 1 sitron
1 cm reven ingefær
salt og pepper etter smak
Sleng auberginene på grillen og la dem ligge til de er helt myke. Dette tar ca 20 minutter. Del dem i to, skrap ut innholdet og bland med tahini, sitron og ingefær. Smak til med salt og pepper.