300 g hvetemel
1 ts salt
60 g smør
varmt vann
Tilsett alt i mikseren og kjør i ca 6 minutter. La deigen hvile i 20 minutter. Del i 10 emner og rull dem til kuler. La disse hvile i 15 minutter. Kjevle ut med mye mel over og under. Børst godt av og stek tortillasene i stekepanne på begge sider til de puffer opp,
men ikke så stekt at de ikke synker ned igjen når du pakke dem i et håndkle og presser litt ned. Forsiktig, luften inne i dem er glovarm og du kan brenne fingrene.
Guacamole
saft fra 1 lime
¼ til en ½ hvitløkbåt, most eller revet på en microplane
Rør hvitløken i limesaften.
2-3 modne avocadoer
Mos alt sammen til en grov mos. Pynt med hakket koriander, kuttede tomater eller finhakket løk, om ønskelig.
salsa
Kjøp gjerne din favorittsalsa på flaske. Bruk gjerne La Costena-produktene. De finnes i nesten alle frukt- og grønnsakbutikker. Finnes i 3 varianter: Salsa Mexicana Casera, Ranchera Salsa og Tomatillo Salsa.
Hakk opp 1 kurv med tomater, velg en sort som smaker mye.
Finhakk en halv rødløk, litt koriander og 1-2 vårløk. Bland dette sammen, med ½ -1 ferskpresset lime- eller sitronsaft og 1 ss god olivenolje.
Tilsett ½ - 1 hel flaske salsa og et par skjeer med Ranchera. Pass på – denne er ganske sterk.
Om du ønsker veldig spicy, tilsett litt finhakket jalapeno, eller en skje med røykt chipotle.
Her kan du mikse og trikse så mye du vil, gjerne med litt tabasco og cholula. Voila, du har din egen salsa og den smaker mye bedre
enn de som kommer rett fra flasken!
Du kan godt blande inn små terninger av mango, sølvløk, hvitløk og bladpersille.