Paideig
200 g hvetemel
klype salt
120 g smør, veldig kaldt
5 ss veldig kaldt vann, helst med isbiter i
Kjør hvetemel og salt i en kjøkkenhakkemaskin, om du har det. Tilsett smør i små terninger, gni med fingrene eller med puls på maskinen til den ligner våt sand. Tilsett vann og puls 2-3 ganger til. Stopp akkurat når deigen fester sammen.
Ta den ut, pass på at smøret er integrert. Del deigen i to. Rull ut til ca. 3 mm tykk deigleiv. Lag prikker med en gaffel, legg over paiformen og klipp av ekstra deig på sidene. Pass at du har nok til å lage kant med fingrene.
Legg aluminiumsfolie eller bakepapir med tørre bønner, eller keramiske kuler, som dekker hele bunnen. Stek på 200 °C til den helt ferdig. Du må løfte papir eller folien for å se bunnen. Den skal ikke se våt ut. Når den ser tørr og gjennomstekt ut, men ikke brun, er den ferdig.
Coconut limepai
4 egg
200 g hvitt sukker
340 g lys sirup
70 g smeltet smør
¼ ss salt
100 g kokoskrem eller melk, helst krem
150 g kokos
2 ss kokospulver, kjøpes i asiatiske butikker
2-4 ss limesaft
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og fyll blandingen i en ferdig stekt paibunn. Stek den på 165 °C på varmluft eller 180 °C i ovnen med undervarme. Unngå overvarme ellers blir toppen av paien for mye stekt.
Tiden i ovnen varierer, men det tar fra 40-60 minutter. Hele paien skal være fast når den kommer ut av ovnen.