FOTO stian Broch
KOKK eirik kittelse og Angela Taliaferno
appetitt 2/2017
Jalapeno poppere
Beregn en jalapeno per gjest som en liten starter, men de er så gode at du bør lage mange.
Mascarponeost, ca. 2 ts pr. jalapeno
BBQ rub, 1 ss på en halv, liten boks med ost
Tørrsaltet tynnskåret bacon, av god kvalitet
Del jalapenoene i to og skrap ut frøene. Bland sammen mascarponeost og bbq rub. Del baconremsene i to på tvers slik at de er av halv lengde av opprinnelig. Ta en ts og fyll de halve pepperfruktene med osteblandingen. Surr bacon rundt jalapeno slik at de dekker osteblandingen. En halv baconskive rekker til to runder rundt.
Sett de ferdige popperene på et stekebrett og plasser dem i en smoker i 1-2 timer på 120 °C. De er klare når baconet er sprøtt og jalapenoen er myk. De blir mildere jo lengre du steker dem. La dem hvile noen minutter før du kaster deg over dem. Osten er varm. Prøv å spare noen til gjestene dine da.
Kyllingklubber og vinger
Pensle vingene med majones. Majonesen hindrer at skinnet blir for seigt når det smokes på lav temperatur. Dryss på rikelig med BBQ rub.
Plasser dem i smokeren på 120-135 °C til kjernetemperaturen viser over 70 °C. Lår og vinger tåler fint litt høyere temperatur da de har en annen kjøttstruktur og mer fett. La dem hvile til de kan holdes med fingrene uten at du brenner deg. Det er digg å dyppe i en god hjemmelaget barbecuesaus eller blue cheese dip.
Veggie ribs, sellerisnack med røkt ost
En kul snack som gir assosiasjoner til BBQ.
1 bunt selleri
100 g kremost, romtemperatur
100 g blåmuggost, romtemperatur
2 ss mandler, finhakket
2 ss vårløk, finhakket
1 ss paprikapulver
Trim og kutt selleristenger til ca. 12-15 cm lengde. Legg til side. Bland sammen kremost og blåmuggost, legg på folie og røyk osten i 10 minutter. Legg den røykte osten i en sprøytepose og fyll den hule siden av selleristengene med den. Dekorer med mandler, vårløk og paprika.