Å lage spareribs på grillen er utrolig enkelt. Så lenge du har gode råvarer og en god porsjon med tålmodighet, er det garantert suksess.
Baby back eller spareribs
Beregn 500 g pr person, krydderblanding og saus til pensling
Krydderblanding
2 ss salt
2 ss sort pepper
2 ss løkpulver
2 ss hvitløkspulver
2 ss chilipulver
2 ss brunt sukker
2 ss cayennepepper
2 ss spisskummen
2 ss paprika
Moppingsaus
3 dl epleeddik
2 dl eplejuice
2 ss paprikapulver
2 ss krydderblanding/rub
2 dl BBQ Saus
Start med å kjøpe gode råvarer og bruk rå babybackribs som hverken har vært fryst eller marinert. Det gir best resultat.
Finn frem en skarp kniv og fjern membranen på undersiden. Den er viktig å få bort da den kan bidra til at sluttproduktet vil oppleves noe seigt.
Krydre kjøttet med «rub», en krydderblanding som gnis inn i kjøttet.
Dette er ofte en krydderblanding som først og fremst består av salt og pepper, men som kan varieres i det uendelige med
løkpulver, paprikapulver, chili, osv. Vær ganske raus med krydringen.
Sett den keramiske grillen på ca. 110 °C og bruk indirekte varme. Legg kjøttet rett på grillristen når riktig temperatur er oppnådd.
La det stå i 3 timer, pensle underveis som beskrevet nedenfor.
Kjøttet skal pensles ca. hver halvtime. Litt slingring på tida gjør ingenting.
Etter 3 timer legger du ribsene over i aluminiumsfolie. Pensle med litt smeltet smør blandet med lønnesirup og forsegl.
Grill i ytterligere 2 timer.
Etter 2 timer under folie, fjerner du folien og legger kjøttet tilbake på risten. Fortsett i 1 time til kjøttet er ferdig.
Da er det bare å samle storfamilien, skjenke bokkøl i glasset og nyte smaken av gris. Det tar litt tid, men det er glemt etter første bit.
Himmelsk saftig og mørt kjøtt med nydelig smak.