Grillretter kjøtt Brisket, burnt ends og cornbread

Brisket, burnt ends og cornbread>

The Hungry Butchers brisket rub

3 ss sort pepper

2 ss salt

1 ss sukker

1 ss løkpulver

2 ts senneppulver

2 ts hvitløkpulver

2 ts chilipulver

1 ts cayennepepper

 

Mort sammen kryddderet til en fin konsistens.

 

Brisket Injection

3 dl eplejuice

5 ss oksefond eller -kraft

2-3 ss brisket rub

 

Kokes opp og avkjøles før den sprøytes inn i kjøttet.

 

Brisket fremgangsmåte

Oksebrystet sprøytes med «brisket injection». Pump inn i  brystet til det ikke greier å ta mer væske. Dekk brystet med rub og legg det i en aluminiumspanne.

Forvarm grillen til ca 105 °C ca to timer før brisketen skal på.

 

Røykeved

Bruk eik, hickory og eple fordelt slik: 2 eik, 2 Hickory og 1 eple.

 

Brisketen ligger på grillen til den når en kjernetemperatur på 94 °C.Dette tar normalt ca 18-20 timer. Tas av grillen, pakkes i folie og legges i termokasse i 2-3 timer før den skjæres og serveres.

 

Burnt ends

Burnt ends, tas fra «spissbrystet» på brisketen. Disse skjæres opp i «kuber» og får lov å ligge og trekke i kjøttkraften som blir i aluminiumspannen til brisketen ½ - 1 time.

 

Lun potetsalat

Stek 2 skiver bacon i en stekepanne sammen med ½ finhakket løk. Tilsett 1 dl rødvinseddik og 1 dl kylling- eller grønnsakbuljong. La det koke i 1 minutt. Skrell og kutt 3-4 stangselleristenger. Skrell og kok 1 kg med poteter. Når potetene er ferdig og fortsatt varme, kuttes de opp, og blandes sammen med stangsellerien og dressingen. Serveres lun. Denne potetsalaten er fin fordi den kan stå ute lenge, og har ingen egg eller melkeprodukter som blir dårlig i varmen. 

 

Råkost sommersalat

Du må ha en mandolin for å lage denne retten. Sett mandolinen på en veldig tynn setting.

1 grønn squash

1 halv blomkål

Skrell og kutt 4 stangselleri i ½ cm biter

Kutt opp 1 pose sukkererter

2 vårløk, finhakket 

urter  persille, koriander, gressløk eller basilikum

 

Denne salaten skal drysses godt med en veldig god olivenolje og maldonsaltsalt, og noen ristede pinjekjerner. Salaten kan kuttes opp dagen før, men dressingen has på rett før servering.

 

Cornbread

Bland sammen 350 g kefir og 3 egg i en skål

Smelt 125 g smør

 

Bland sammen i en annen skål:

 

240 g maismel, ikke maizena

160 g hvetemel

1 ts natron

2 ts bakepulver

½ ts salt

1 ss sukker

 

Bruk 1 liten boks mais og 1 ss finhakket jalapeno, om ønskelig. Bland det tørre i det våte, tilsett smøret, og deretter mais og jalapeno.  Hell blandingen ut i en ferdig smurt form, eller muffinsformer på et muffinsbrett, eller i en forvarmet munkepanne eller lignende.  Stek til de er gylne på toppen i ovnen på 200 ˚C. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev