Grillretter kjøtt Grillet kalvebrissel og hvitløksbakt tomat på toast

Grillet kalvebrissel og hvitløksbakt tomat på toast>

200 g kalvebrissel

rapsolje

12 cherrytomater

4 hvitløksfedd, finhakket

2 ss grovhakket basilikum

1 ss sitronsaft

8 skiver daggammel loff eller annet fint brød

 

Start med å lagge tomatene i en aluminiumsbakk sammen med 2 ss rapsolje, hvitløksfeddene, basilikum og sitronsaft.

Sett bakken på indirekte varme på grillen og la dem ligge i ca. 30 minutter til de er helt møre.

Renskjær brisselen for hinner og skjær i fingertykke skiver. Pensle skivene med rapsolje og krydre med salt og pepper.

Grill brisselen på direkte varme i ca. 3 minutter på hver side.

Stikk ut ønsket form av loffskivene og pensle dem med rapsolje. 

Grill dem raskt på direkte varme i ca. 20 sekunder til de er gylne.

Press tomatene lett med en gaffel slik at de blir litt most, og ikke «eksploderer» i munnen når du spiser appetittvekkeren.

Server tomatene og den grillede brisselen på toppen av hver toast.

Pynt gjerne med frisk basilikum eller kjørvel.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev