Grillretter kjøtt Grillet kvige fra Jæren med BBQ saus og askeolje

Grillet kvige fra Jæren med BBQ saus og askeolje>

1 kg hel ytrefilet av kvige fra jæren eller vanlig ytrefilet

kullgrill

brent sort pepper og salt

 

Rens fileten fri for sener og kutt rutemønster i fettet.

Vend den  godt i  salt og pepper. Husk kjøttet trenger mer salt enn du tror. Grill kjøttstykket lenge på en rykende varm kullgrill, å pensle det vekselvis med askeolje og BBQ saus. Stek kjøttet på 120 ° C på rist  i ovnen til det har en kjernetemperatur på 56 ° C. La det hvile i 30 minutter før kjøttet grilles igjen  og glazes opp med rett før servering.

Server det grillede kjøttet med BBQ saus ,grillede poteter,askeolje og salat.

 

BBQ saus

1 dl sukker

1 dl soyasaus

1 dl eple-eddikk

2 dl heinz økologisk ketchup

2 dl hakkede tomater på boks

1 hel plommetomat

50 g knust ingefær

6 knuste grønne kardemomme

litt finhakket chilli

1 ts worchestershiresaus

 

Lag karamell av sukkeret, kok ut med soyasaus og eddik.

Ha i resten av ingrediensene og la det  småkoke i 30 minutter. Smak til med salt, pepper ogfinhakket chili.

 

Askeolje

2 purreløk

4 sjallottløk

3 dl olivenolje

salt, sukker og pepper

 

Vask og rens purreløken. Bak den  til kull i ovnen på 240° C, go avkjøl. Kutt sjallottløken i tynne ringer go kok den i oljen på svak varme til den er mør.

Kjør alt til en glatt ”pesto” i en kjøkkenmaskinen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev