Grillretter kjøtt Helgrillet entrecôte, selleri og bearnaisesmør

Helgrillet entrecôte, selleri og bearnaisesmør>

Entrecôte

800 g hel entrecôte

salt og pepper etter smak

 

Krydre entrecôten med godt med salt og pepper. Grilles på direkte varme til du har lukket porene og har et fint grillmønster rundt hele. Sett i steketermometer og legg på indirekte varme. La den grille til du har en kjernetemperatur på 58° C. La kjøttet hvile i 10-15 minutter før du skjærer opp i skiver.  

 

Sellerirot

1 hel sellerirot

 

Selleriroten pakkes i aluminiumsfolie og legges på indirekte varme på grillen til den er mør. Dette tar ca 2-3 timer.

 

Syltet løk

16 små delikatesseløk

1 dl balsamico

3 ss sukker

 

Skrell løken og kok den med balsamico og sukker til de er møre. Avkjøl.  

 

Sprøstekt løk

6 løk

2 dl druekjerneolje

 

Kutt løken i tynne skiver. Stek i panne i druekjerneolje på middels varme til løken er gyllen og sprø. La renne av på papir. Dette er sprøstekt løk du også kan bruke på pølsa!  

 

Smør

1 dl hakket sjalottløk

1/2 dl hvitvinseddik

1 ts knust hvit pepper

1/2 dl vann

200 g usaltet og romtemperert meierismør

2 ss hakket estragon

salt

 

Kok sammen hakket sjalottløk, eddik, knust pepper og vann til all væsken er kokt inn i løken og avkjøl. Pisk smør til luftig krem og tilsett den innkokte hvitvinseddiken og hakket estragon. Smak til med salt og pepper.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev