Grillretter kjøtt Krydderpølser, brød og digg tilbehør

Krydderpølser, brød og digg tilbehør>

Krydderpølser fås hos slakteren eller butikker med godt utvalg.

 

Pølsebrød

12 stykker

 

25 g gjær

3 dl lunken melk

1 ts sukker

½ ts salt

3 ss rapsolje

150 g sammalt fin hvete

300 g hvetemel

 

Rør ur gjæren i litt av melken. Tilsett resten av ingrediensene og elt til du har en smidig deig. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 45-60 minutter.

Del deigen i 12 emner og form til avlange pølsebrød. De skal være litt flate slik at de ikke blir for høye etter heving.

Legg pølsebrødene på et stekebrett kledd med bakepapir og la dem etterheve i 30 minutter.

Stek brødene midt i ovnen ved 225 °C i 10 minutter. Avkjøl på rist før servering.

 

Syltet agurk

Bruk fine, vaskede sylteagurker og rene tette glass.

Kok opp eddik med sukker, hel pepper og allehånde.

Hell laken varm over agurkene, og la dem stå i glassene i to døgn før servering.

 

Løkrelish

1 pakke vårløk

1 snack paprika

½ rød paprika

2 ts syltet jalapeno

litt presset lime og salt etter smak

 

Finhakk grønnsaker og bland sammen. Smak til med lime og salt.

Oppskrifter på steinsoppketchup og espressosennep, se under tilbehør.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev