Krydderpølser fås hos slakteren eller butikker med godt utvalg.
Pølsebrød
12 stykker
25 g gjær
3 dl lunken melk
1 ts sukker
½ ts salt
3 ss rapsolje
150 g sammalt fin hvete
300 g hvetemel
Rør ur gjæren i litt av melken. Tilsett resten av ingrediensene og elt til du har en smidig deig. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 45-60 minutter.
Del deigen i 12 emner og form til avlange pølsebrød. De skal være litt flate slik at de ikke blir for høye etter heving.
Legg pølsebrødene på et stekebrett kledd med bakepapir og la dem etterheve i 30 minutter.
Stek brødene midt i ovnen ved 225 °C i 10 minutter. Avkjøl på rist før servering.
Syltet agurk
Bruk fine, vaskede sylteagurker og rene tette glass.
Kok opp eddik med sukker, hel pepper og allehånde.
Hell laken varm over agurkene, og la dem stå i glassene i to døgn før servering.
Løkrelish
1 pakke vårløk
1 snack paprika
½ rød paprika
2 ts syltet jalapeno
litt presset lime og salt etter smak
Finhakk grønnsaker og bland sammen. Smak til med lime og salt.
Oppskrifter på steinsoppketchup og espressosennep, se under tilbehør.