Lammepølser
800 g magert og kvernet lammekjøtt
200 g kvernet fett fra tørrmodnet oksekjøtt, alternativt noe svineribbe med mye fett
15-20 g salt
2 g kvernet sort pepper
3 store sjalottløk
50 g potetmel
3-4 dl melk
finhakkede urter som rosmarin og salvie
lammetarm – 26/28
Finhakk sjalottløk og sauter til den nesten er helt innkokt. Sett den til avkjøling. Kvern kjøttet og fettet til pølsene og halvfrys dem. Bruk gjerne det mellomste munnstykket for å få medium grove pølser.
Når kjøtt og fett er kvernet blandes dette godt sammen og alle andre ingredienser tilsettes. Blandes godt og justeres med salt. Fylles i godt skylte tarmer og rulles opp i ønsket størrelse. Grill pølsene forsiktig før servering.
Potet- og kefirbrød
5 dl kefir
700 g hvetemel
1 ss bakepulver
150 g potetpuré
1 ts salt
Lag potetpuré og avkjøl. Bland videre alle ingredienser og elt dem i 5 minutter. Lag boller og kjevle dem ut til ca. 5 mm tykkelse. Grill brødene kjapt på begge sider.
Løkmarmelade
250 g rødløk, skivet
4 cl rødvinseddik
4 cl rødvin
100 g sukker
Rens løken og skjær den i passe tykke skiver. Kok den opp og sauter til all væske har redusert og blandingen har blitt en marmelade.
Sprø løk
6 løk
2 dl druekjerneolje
Kutt løken i tynne skiver. Stek i panne i druekjerneolje på middels varme til løken er gyllen og sprø. La det renne av på papir.
Ramsløk chimichurri
3 bunter hakket ramsløk, bruk gjerne hvitløk
1 bunt hakket persille
1 ts salt
1 bunt oregano
2 sjalottløk
4 dl olivenolje
1 dl stikkelsbær
½ dl sitronsaft
Server grillede pølser i potet - og kefirbrød med garnityret. Legg gjerne de grillede pølsene på et fat eller fjøl og dander garnityret i små skåler rundt på bordet.