Grillretter lam Grillede lammepølser, løkmarmelade, chimichurri og sprø løk

Grillede lammepølser, løkmarmelade, chimichurri og sprø løk>

Lammepølser

800 g magert og kvernet lammekjøtt

200 g kvernet fett fra tørrmodnet oksekjøtt, alternativt noe svineribbe med mye fett

15-20 g salt

2 g kvernet sort pepper

3 store sjalottløk

50 g potetmel

3-4 dl melk 

finhakkede urter som rosmarin og salvie 

lammetarm – 26/28

 

Finhakk sjalottløk og sauter til den nesten er helt innkokt. Sett den til avkjøling. Kvern kjøttet og fettet til pølsene og halvfrys dem. Bruk gjerne det mellomste munnstykket for å få medium grove pølser.

 

Når kjøtt og fett er kvernet blandes dette godt sammen og alle andre ingredienser tilsettes. Blandes godt og justeres med salt. Fylles i godt skylte tarmer og rulles opp i ønsket størrelse. Grill pølsene forsiktig før servering.  

 

 

Potet- og kefirbrød

5 dl kefir

700 g hvetemel

1 ss bakepulver

150 g potetpuré 

1 ts salt

 

Lag potetpuré og avkjøl. Bland videre alle ingredienser og elt dem i 5 minutter. Lag boller og kjevle dem ut til ca. 5 mm tykkelse. Grill brødene kjapt på begge sider.

 

 

Løkmarmelade

250 g rødløk, skivet

4 cl rødvinseddik

4 cl rødvin

100 g sukker

 

Rens løken og skjær den i passe tykke skiver. Kok den opp og sauter til all væske har redusert og blandingen har blitt en marmelade.

 

 

Sprø løk 

6 løk

2 dl druekjerneolje

 

Kutt løken i tynne skiver. Stek i panne i druekjerneolje på middels varme til løken er gyllen og sprø. La det renne av på papir. 

 

 

Ramsløk chimichurri

3 bunter hakket ramsløk, bruk gjerne hvitløk

1 bunt hakket persille

1 ts salt

1 bunt oregano

2 sjalottløk

4 dl olivenolje

1 dl stikkelsbær

½ dl sitronsaft

 

Server grillede pølser i potet - og kefirbrød med garnityret. Legg gjerne de grillede pølsene på et fat eller fjøl og dander garnityret i små skåler rundt på bordet. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev