500 g grovmalt lammekjøtt
1 ts salt
½ ts grovkvernet pepper
½ ss maizena
½ dl vann
1 rød finhakket chili, uten frø
½ dl finhakket vårløk
2 ss smeltet smør, til steking eller grilling
Ha alle ingrediensene i en bolle og rør dem lett sammen.
Del deigen i fire og form til ca 1,5 cm tykke kaker.
Pensle hver kake med smeltet smør på hver side. Grill kjøttet på sterk varme. La kjøttet få beholde en lett rosa kjerne når det serveres.
burgerbrød
150 g mykt smør
2 egg
2 dl skummet kulturmelk
3 dl hvetemel
3 dl polentagryn, mikset til pulver
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 ss hakket rosmarin
25 g tørrgjær
Sett ovnen på 170 °C. Bland smør, egg og kulturmelk. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør sammen.
Fordel røren i maisformer.
Stek midt i ovnen i ca 25 minutter.
Hamburgerbrød bør pensles med olje når de grilles så de ikke blir tørre.
Habanero og mintslaw
300 g sommerkål
1 dl tykk yoghurt
½ hakket habanero chili, uten frø
1 ss hakket mynte
salt, pepper og frisk limesaft etter smak
Rens kålen og finsnitt den. Bland yoghurt, chili, mynte og limesaft.
Ha sausen over den finsnittede kålen og bland godt.
Smak til med salt, pepper og limesaft. La det stå og trekke i ca 15 minutter før servering. Ha i gradvis med habanero chili. Pass på denne er veldig sterk