FOTO stian Broch
KOKK eirik kittelsen og Angela Taliaferro
appetitt 2/2017
Bland disse ingrediensene i en morter:
2 store stilker rosmarin, kun bladene
2-3 ss timianblader
2 ss mynteblader, grovhakket
2-3 fedd hvitløk
1 ts finrevet ingefær.
½ fersk chili, eller etter ønske
1 ss sennep
2-3 ss oliven- eller rapsolje
2 ts flaksalt
1 ts fersk kvernet pepper
Bland alt sammen i morteren til du har en jevn pasta. Tilfør mer olje om nødvendig. Smak til med mer chili, salt og pepper før du gnir inn lammeribben med blandingen.
Plasser den i smokeren og pensle gjerne med smeltet smør for maksimal smak en gang i timen under stekingen. Du må regne 3-4 timer på 120 °C. Den må bli helt mør og fettet må karamellisere seg litt før servering. Lammet smaker fantastisk sammen med en sellerirotpuré og bakt søtpotet. Grillete grønnsaker som rotfrukter er også et magisk tilbehør.