Grillretter oljer, sauser og marinader Chilimajones og mole

Chilimajones og mole>

Chilimajones

5 ts majones

2 ts tomat eller chiliketchup

1 ss paprikapulver eller cayennepepper

saften av en lime

 

Bland ingrediensene godt sammen og smak til med mer lime og salt.

 

Mole

6 tørkede chilier, ta vare på bløtevannet

2 skrelte, grovhakkede løk

2 fedd hvitløk, i tynne skiver

1 ts spisskummin

1 ts malt kanel

2 ts sesamfrø

1 boks hakkede tomater

3 ts sterkt kakaopulver

havsalt og kvernet pepper etter smak

100 g 70 % sjokolade i biter

god rødvinseddik etter smak

 

 

Legg chiliene i bløt i 9 dl kokende vann og la dem ligge i bløt i 15 minutter. Stek løk, hvitløk og chili i en stor kjele med olivenolje sammen med kummin og kanel. Kok til det er mørt. Spe med bløtevannet og tomater. Gi et oppkok og la det småkoke. Tilsett kakao, salt og pepper og sjokoladebiter. La dette småkoke i 5 minutter. Hell over i en foodprosessor og kjør noen minutter. Smak til med rødvineddik, salt og pepper.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev