Chilimajones
5 ts majones
2 ts tomat eller chiliketchup
1 ss paprikapulver eller cayennepepper
saften av en lime
Bland ingrediensene godt sammen og smak til med mer lime og salt.
Mole
6 tørkede chilier, ta vare på bløtevannet
2 skrelte, grovhakkede løk
2 fedd hvitløk, i tynne skiver
1 ts spisskummin
1 ts malt kanel
2 ts sesamfrø
1 boks hakkede tomater
3 ts sterkt kakaopulver
havsalt og kvernet pepper etter smak
100 g 70 % sjokolade i biter
god rødvinseddik etter smak
Legg chiliene i bløt i 9 dl kokende vann og la dem ligge i bløt i 15 minutter. Stek løk, hvitløk og chili i en stor kjele med olivenolje sammen med kummin og kanel. Kok til det er mørt. Spe med bløtevannet og tomater. Gi et oppkok og la det småkoke.
Tilsett kakao, salt og pepper og sjokoladebiter. La dette småkoke i 5 minutter. Hell over i en foodprosessor og kjør noen minutter.
Smak til med rødvineddik, salt og pepper.