Rub
4 hvitløkbåter, karamellisert i ovn
2 rensede hvitløkbåter
150 g olivenolje
200 g fersk og renset ingefær
15 g salt
Bruk en morter eller blender til å lage en homogen masse av ingrediensene. Gni pasten godt inn i kyllinglårene. La kyllingen stå kaldt i fem timer. Ta bort overskytende rub.
Yoghurtmarinade
20 g Garam masala
25 g kikertmel
450 g gresk yoghurt
8 kyllinglår
Marinaden blandes og helles over kyllinglårene. La dette stå i kjøleskapet i 8-10 timer. Grilles så på høy temperatur.
Masalasaus
5 g korianderfrø
5 g kumminfrø
Dette has i en liten tesil.
1 kg hakket plommetomat
100 g vann
50 g ghee
½ ts chilipulver
2 finhakkete kepaløk
25 g finhakket ingefær
40 g tomatpuré
10 g hvitløk, karamellisert
½ ts garam masala
½ ts gurkemeie
Svett alt utenom vannet i en tykkbunnet gryte. Varm opp under omrøring til alt er mykt. Når alt er ferdig svettet har man på vannet og koker på lav varme i ca. 20 minutter eller til det tyknes. Kjøres så på en blender og smakes til med salt.
Garam Masala
200 g kumminfrø
75 g korianderfrø
45 g svart kardemomme
45 g sort pepper
40 g grønn kardemomme
40 g malt ingefær
Knuses på en morter eller en kryddermiks.
Khas garam masala
175 g grønn kardemomme
125 g kummin
125 g sort pepper
20 g kanelstang, ca. 2,5 cm
20 g hvitløksfedd
2 g malt muskat
Alt utenom muskaten knuses i en morter eller en kryddermikser. Tilsett muskaten til slutt.
Chaat masala
75 g kumminfrø
5 ss svart salt
70 g pepperkorn
35 g tørket mynte
3 ss ajwanfrø eller timian
2 ss asafoetida
1 ss sitronsyrepulver
150 g amchoorpulver
3 ss salt
4 ss ingefærpulver
4 ss gul chilipulver
Knuses på en morter eller en kryddermikser.