Grillretter oljer, sauser og marinader Okse demi glade / Peppersaus med eller uten fløte

Okse demi glade / Peppersaus med eller uten fløte >

1 l okse demi

2 dl hvitvin

1 dl brandy eller cognac

3 dl fløte, det er valgfritt

50 g smør 

2 banansjalottløk

5 ss rød eller grønn syltet pepper

2 ss grovknust, svart ristet pepper

2 ss brunt sukker

1 ss sherryeddik

salt etter smak

 

Finhakk sjalottløken og stek den i smør sammen med pepper. Hell på cognac, kok opp og flamber hvis du vil. Hell på hvitvin og okse demi. Kok dette inn til det begynner å tykne, ca. 40%.

 

Nå har du to valg; rør inn 50 g smør og server den klar, eller tilsett fløte og koke ned 20 % til.

 

Smak til med salt, brunt sukker og litt sherryeddik.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev