FOTO stian Broch
KOKK The Hungry Butcher og angela Taliaferro
appetitt 2/204
Krydderblanding til babyback eller spareribs
2 ss salt
2 ss sort pepper
2 ss løkpulver
2 ss hvitløkspulver
2 ss chilipulver
2 ss brunt sukker
2 ss cayennepepper
2 ss spisskummen
2 ss paprika
Mal krydderet godt i en morter eller krydderkvern til en fin konsistens. Fyll det på en tett beholder til bruk.
Moppingsaus
3 dl epleeddik
2 dl eplejuice
2 ss paprikapulver
2 ss krydderblanding/rub
2 dl BBQ Saus
Bland sammen ingrediensene i en liten kjele og gi det et oppkok til alt er blandet og har løst seg opp. Smak til og sett til avkjøling.
Når det er kaldt fylles det i en tett beholder til bruk.
The Hungry Butchers rub til pulled pork
6 ss paprika
2 ss salt
4 ss brunt sukker
2 ss chilipulver
1 ss malt sort pepper
1 ss malt hvit pepper
1 ss tørket oregano
1 ss hvitløkpulver
1 ss løkpulver
1 ts sennepspulver
Mort og bland sammen krydderet til en fin konsistens og fyll det i en tett beholder til bruk.
The Hungry Butchers brisket rub
3 ss sort pepper
2 ss salt
1 ss sukker
1 ss løkpulver
2 ts senneppulver
2 ts hvitløkpulver
2 ts chilipulver
1 ts cayennepepper
Mort krydderet til fin konsistens og fyll det på en beholder for bruk.
Brisket Injection
3 dl eplejuice
5 ss oksefond eller -kraft
2-3 ss brisket rub
Kokes opp og avkjøles før den sprøytes inn i kjøttet.
Scotts BBQ-saus
2,5 dl ketchup
2,5 dl epleeddik
1,25 dl vann
5 stekte hvitløk
1 gyllen og stekt løk
1, 25 dl brunt sukker
1 ss sennepspulver
1-2 ss Dijon sennep
1 ss timian
1 ss cajunkrydder
2 ts cayennepepper
1 ts malt kummin
1 ts chilipepperpulver
3-4 ss ferske, malte pepperkorn
2 ss fersk malt hvit pepper
1 ts salt, eller etter smak
3 ss Worcestershiresaus
3 ss honning
1 ts kanel
½ ts nellik
Ferdiggjør alle ingredienser, rist krydderet i en tørr panne og mort dette til pulver. Bland alle ingrediensene og smak til med mer ketchup og eddik. Smak til med flere av ingrediensene. Kok opp sausen til kokepunktet og la den simre i 45 minutter.
Kan oppbevares i kjøleskapet i ca en måned. Denne BBQ-sausen kan serveres både kald og varm.
Det er viktig at sausen blir laget et par dager i forveien. Da smaker den best.
Angelas BBQ-Saus
Start med å steke ½ l med hakket løk og 6 hvitløkbåter
Tilsett:
1ss chilipulver, type chipotle, anaheim, poblano, ancho, pasilla, men ikke cayennepepper, 1 ss kummin, 1 ts tørket løkpulver, hvitløkpulver og chilipulver. Den som brukes til Chili con Carne kan brukes.
Da bruker du bare 3 ss av den istedenfor alle de tørkete krydderne ovenfor. Når krydderet har begynte å dufte i kjelen tilsettes de våte ingrediensene.
2,5 dl sterk svart kaffe, gjerne espresso
2,5 dl Worcestershiresaus
2,5 dl ketchup
1,5 dl epleeddik
1,5 dl brun farin, melasse, honning og syltetøy
2 ss salt, gjerne røkt eller 2 grønnsakbuljongterninger
Kok opp. Kjør blandingen med stavmikseren til den ferdig blandet. Fyll sausen over i en flaske og oppbevar den i kjøleskapet. Juster selv om du vil ha det søtere, sterkere eller syrligere!