Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Fiskegryte

Fiskegryte>

barnemeny

200 g filet av hvit fisk som torsk eller steinbit 

200 g laksefilet

½ nett med blåskjell som dampes med ½ sjalottløk og 1 dl eplejuice – ikke fra konsentrat

100 g pillede reker

1 gulrot

1 stangselleri

50 g grønne erter

3 dl fiskekraft eller blåskjellkraft

2 dl melk

2 ss smør

2 ss hvetemel

salt og pepper etter smak

 

Smelt smør og rør ut hvetemel i smøret. Spe med kraft og melk. La sausen koke opp og småkoke ett par minutter for å få bort melsmaken. Rens blåskjell og damp dem. Behold skjellene i skallet. Gulrot skrelles og kuttes i korte staver og kokes møre i lett saltet vann. Kutt fisken i terninger. Stangselleri kuttes i skiver. Ha fisk, reker, blåskjell, gulrot, stangselleri og erter i sausen og la det trekke til fisken er ferdig. Smak til med salt og pepper.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev